Ефективна ли е биорезонансната технология?

Като всеки друг метод на лечение, биорезонансът има своите поддръжници и опоненти. Но в подкрепа на този вид терапия има много на брой установени факти и резултати, които потвърждават ефективността и.

Биорезонансната терапия се използва от над 30г., като през това време са проведени много независими проучвания. А ето и най-значимите от тях:

Отказ от тютюнопушене

През 2014г. е проведено мащабно проучване с хора, готови да се откажат от цигарите. Участниците били разделени на две групи. При едната група бил упражнен плацебо ефекта, а при другата – биорезонансна терапия. За една седмица 77,2% от хората в биорезонансната група отказали пушенето, докато в плацебо групата успеваемост имали само 54,8%. Още по-изненадващи били резултатите след 1 година, които установили, че 28,6% от хората, при които бил използван биорезонанс продължили да не пушат, а пък в плацебо групата цифрата била 16,1%.

Болки в корема

При това проучване изследваните хора имали проблеми със стомашно-чревния тракт. Резултатите показали, че биорезонансната терапия ефективно намалява болката в стомаха и подобрява общото състояние на пациентите.

Алергии

Алергичните реакции са една от областите, в които биорезонанса има най-голяма ефективност. Учени от цял свят са провели множество проучвания, които включват както контролирани изследвания (с плацебо ефект), така и неконтролирани, които доказват метода като работещ.

Фибромиалгия

Едно проучване сравнява ефективността на биорезонанса и акупресурата при мускулни болки. Според изследователите подобрение има и от двата метода, но при БРТ е 72%, докато в масажната група процентът е само 37.

И все пак най-силните доказателства са хилядите положителни отзиви на хора по целия свят. Особено ценни са резултатите на хора с хронични проблеми, при които традиционната медицина не е успяла да помогне. Почти всички пациенти споделят, че общото им здравословно състояние се подобрява и настиват много по-рядко.